Category: Accessoarer

Namn

Cross-Body ett sådant där uttryck eller namn som kan betyda olika saker även om det mest används för att beskriva olika typer av väskor eller annat som man kan förvara saker i. Och det ordet betyder i det sammanhanget med väskor att man kan bära de på två olika sätt.  Dels kan man bära den i handen som man brukar göra med väskor, och så kan man hänga den över axeln. Och då även tvärs över kroppen. Så märkligare än så är det inte.

Märkas

Precis som man brukar ringmärka djur som fåglar brukar även människor ha en förkärlek för att märkas. Inte märkas som i synas utan märkas som ringmärkning. Nu brukar man förstås inte kalla det för att man blir ringmärkt, utan i första steget säger man förlovad. Och som en bekräftelse på att man är upptagen så trär man på en förlovningsring på fingret. Men i praktiken är det en form av märkning, som säger håll er borta jag är förlovad och har för avsikt att gifta mig någon gång.  Och precis som med fåglarnas ringar kan man spåra vem den tilltänkta är genom att titta inne i ringen. För fåglar syns det utanpå.

Halsband

Om man inte gillar klockor på armleden så kan man fundera på att skaffa ett halssmycke som inkluderar ett ur. Det här är förstås mest för kvinnor, men även män kan ha klockor som fästs vid bröstfickan eller som läggs i fickan med en kedja som man lätt får fatt i. Klockor som halsband är klassiska och därför har de ofta en historisk och romantisk design. Det finns förstås moderna varianter av klockor som halsband och man finner de lättast i butiker online.
Det man ska tänka på med en klocka som ska bäras runt halsen är förstås längden på kedjan och vilken stil man vill ha. Om man tänkt sig denna klocka exempelvis Casio eller Guess som ett smycke så kanske man inte vill bära den varje dag och då får man komma fram till vilken typ av klocka som man vill ha de dagar då man bär andra smycken. Man kan kanske alternera med en ring som också är en klocka.
En stor fördel med klockor som kan bäras i halsband är att de som är allergiska mot den metall som brukar finnas på baksidan av vanliga klockor kan välja dyrare material för halsbandet men låta klockan förbli av vanlig metall. Det behöver inte bli lika dyrt som om man måste skaffa en klocka som är gjord i titan och inte inkluderar andra metaller.
För de flesta så är det ändå den unika och vackra designen på klockor som halsband som lockar. Man kan välja en klocka med lock där man kan inkludera en liten bild på någon man har kär. Halsbandet med klockan behöver ju inte alltid hänga på utsidan av kläderna. Har man en skjorta med en cardigan över så blir halsbandet med uret en vacker detalj som skymtar mellan skjorta och cardigan. Även om man tycker att det är bekvämt med en kortare kedja så ska man se till att det blir enkelt att se tiden utan att man ska behöva ta av sig halsbandet.

Theme by RoseCityGardens.com