Category: Hälsa

Porer

Porer är något som vi behöver ha rent allmänt då de hjälper kroppen med  bland annat vätskebalans och en del annat när de fungerar som de skall vill säga. Och när de inte fungerar som de skall blir det lite problem för huden och därmed för personen som har huden. Det här med att de där porerna täpps till av pormaskar är inget som speciellt många uppskattar speciellt inte om de finns i ansiktet. Så det som normalt fungerar bra och som man inte tänker på börjar trassla då först upptäcker man att de finns och måste åtgärdas på något sätt.

Sitta

Sitta still i ljudet är tyvärr en realitet för många som arbetar i någon form av kontorsmiljö. Kollegor som pratar högt med andra eller i mobil. För att inte tala om alla varianter av ringsignaler på en mobil. Det här med att stänga av signalen är tydligen helt okänt för folk. Nu kan till viss del undvika eller i alla fall minska ljudet en del med hjälp av golvskärmar som tar en del av ljudet. Men oavsett det så är mer eller mindre öppna kontorslandskap ingen bra ide, anledningen till att de finns är helt enkelt att det är billigare att stuva in alla i ett rum istället för att ge dem varsitt. Men trots allt har man inte den möjligheten så får man vackert sitta på sin stol och våndas tills det är dags att sluta för dagen.

Ärr

Den som lider av mycket svåra hudproblem får ofta ärr som resultat. Det här är något som gör att man trots att finnarna är borta fortfarande upplever att huden är ful. Om man gör något åt problem med finnar i tid så kan man kanske slippa ärren, men det beror lite på vilken typ av behandlingar man får. Att låta en amatör sticka hål och gnida in oljor är att förvärra problemen. Det bästa är förstås att på tidigt stadium uppsöka en hudterapeut som kan kartlägga problemen och föreslå en effektiv behandlingsmetod.
Om man redan har ärr så kan man göra något åt deras storlek på kosmetisk och kirurgisk väg. Det här är något som hudkliniker kan hjälpa till med redan då man satt igång med en behandling för att bli av med acnen. När ärren är ytliga så kan man använda sig av metoder där man slipar området för att det ska bli jämnt igen. För djupare ärr så kan det bli tal om laser eller fillerbehandlingar för att man ska få bort det fula märket.
Med tanke på hur plågsamt det kan bli med fula ärr i ansiktet så är det mycket viktigt att man inte går för länge med acneproblem. Det är mycket svårt att låta bli att klämma och riva på finnar som irriterar, och ju mer man klämmer desto större blir problemen. Med en effektiv behandling så kan man snabbare bli av med hudproblemen och samtidigt slippa ärr och fula märken.

Theme by RoseCityGardens.com