Åtgärda

Problem med huden kan man få vid olika tillfällen i livet. Det är ganska vanligt att tonåringar får problem med finnar eftersom tonåren är en tid då kroppen går igenom stora hormonella förändringar. Av samma anledning kan kvinnor under och efter graviditet uppleva att huden plötsligt är full av acne och detta sker återigen under övergångsåldern. Både män och kvinnor i olika åldrar kan drabbas av acneproblem och då är det viktigt att snabbt söka hjälp med professionella hudvårdsbehandlingar.
Samtidigt så är det klart att man själv kan göra saker för att minska problemen med sin hud. Här är några viktiga tips för den som vill göra något åt sina finnar med naturliga medel. Det är dock viktigt att man kombinerar dessa tips med en konsultation hos en duktig hudterapeut som kan rekommendera en effektiv behandling.
• Se över kosten
Det finns inga bevis för att viss mat orsakar acne men många vet själva vad de åt innan ett nytt gäng röda och gula fläckar dök upp. Det är alltid bra att dricka mycket vatten, särskilt om man sitter länge framför en datorskärm.
• Håll ansiktet rent
Man ska givetvis försöka hålla sitt ansikte rent för att slippa bakterier som tar sig in i porerna och orsakar inflammationer. Genom konsultation på en hudklinik så kan man komma fram till vilka produkter som passar bäst. Dessutom så kan man tänka på det där med handhygien för att undvika att tillföra bakterier varje gång man rör ansiktet.
• Täckkrämer
Om man skäms för sin fläckiga hy så kan man använda sig av täckkrämer som döljer problemen på ett effektivt sätt. Välj ett stift eller en kräm som rekommenderas så att du inte förvärrar situationen genom att täppa till porerna.
• Kläm inte!
Detta är bland det svåraste men man måste verkligen låta bli. Om du klämmer dina finnar så kan du öka inflammationen och dessutom bidra till ärrbildning som du sedan kanske aldrig blir av med.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Theme by RoseCityGardens.com